4 waardevolle tips om kracht te halen uit jaloezie en onzekerheid
01 juli 2018 

4 waardevolle tips om kracht te halen uit jaloezie en onzekerheid

In deze blog staat jaloezie centraal en deel ik tips hoe je dit kan omdraaien en als inspiratie in kan zetten.

Ken je dit gevoel, zeker in deze tijd van social media?
Dat je jezelf gaat vergelijken met anderen die veel verder en veel succesvoller zijn dan jij?

Dit IS een gevoelig onderwerp, maar we hebben hier allemaal van tijd tot tijd wel eens last van of van gehad, toch?

Zeker als je nét met een nieuw bedrijf begint, of als je een laatbloeier bent, of als je net met een nieuwe baan bent begonnen. Of als je van richting bent veranderd dan kan het soms écht zo lijken dat het bij anderen altijd makkelijker, sneller en succesvoller gaat dan bij jezelf.

Nu zijn er natuurlijk trucjes voor om dit gevoel om te zetten en het te gebruiken om je ontwikkeling in een stroomversnelling te zetten.

4 Tips om gelukkig er succesvoller te worden door jaloezie

Ten eerste vergelijk je jezelf met iemand die even lang als jij bezig is? Of start je net met zingen en vergelijk je jezelf met Beyoncé? Want de volgende zin is hierin echt super belangrijk om te onthouden.

“People are being rewarded publicly for what they have practiced in private for years”

Ten tweede kan je je jaloezie het beste als een signaal opvatten. WAAR ben je precies jaloers op? Want hoogst waarschijnlijk is dit dan het gebied waarop jij jezelf een schop onder je kont moet geven om te verbeteren. Probeer je jaloerse gevoelens te zien als een indicator van je nieuwe richting.

Succes is écht het natuurlijke gevolg van het toepassen van basisprincipes. Dus vraag jezelf eens af? Ben je wel consistent genoeg? Welke basis principes kan je nog toevoegen aan je huidige acties om jezelf te verbeteren?
Eén van mijn coaches zegt altijd er zijn 12 punten op iedere actie die je onderneemt waarop je kan verbeteren. Dus ga maar eens na bij jezelf als je jezelf vergelijkt, onderneem jij hetzelfde? Stop je er net zoveel tijd liefde en energie in? En wat kan je doen om te verbeteren?

Ten derde is er nog iets dat heel behulpzaam is om je brein te activeren. Zeker als je ambitieus bent en je wilt groeien naar een bepaald niveau. Wat je vaak doet in je hoofd als je iemand anders ziet die succesvoller is dan jij zelf op een bepaald gebied dan gaat dat gepaard met negatieve gedachten.

Wat je hiermee doet is dat je succes in je hoofd koppelt aan iets negatiefs, iets dat jij niet verdient en dus ook nooit zult hebben! Probeer dus de persoon in kwestie eigenlijk te complimenteren als je dit ziet, en wens diegene al het succes van de wereld.
En dan als vierde en laatste een tip om niet te lang in je negatieve denkspiraal te blijven zitten. Want dat gevoel herken je misschien ook we. Als je jezelf hebt zitten vergelijken kan er soms wel dagenlang een vervelend onderbuik gevoel blijven hangen, maar dat is zonde van je tijd! Probeer in plaats daarvan eens te kijken naar wat je al wél hebt bereikt en waar je heel erg trots op bent! Dankbaarheid zorgt ervoor dat er geen ruimte meer is voor negatieve gevoelens en je voelt je er meteen beter door!

En ik vond dit een leuke afsluiter, die zag ik op Instagram :

“I’m too busy working on my own grass to notice if yours is greener”

Ik hoop dat je met mijn tips je jaloerse gevoelens gaat inzetten om een succes van jezelf te maken en gelukkiger zult zijn.

Over dit onderwerp maakt ik deze video:

Over de schrijver
Reactie plaatsen