Hoe vind je de juiste business coach voor jou en je onderneming?
17 september 2018 

Hoe vind je de juiste business coach voor jou en je onderneming?

Heb jij ook het gevoel niet op het juiste pad te zitten met je business? Ben je gefrustreerd maar weet je niet precies waarom? In dit blog kom je erachter wat dé stappen zijn om de juiste business coach te vinden zodat je verder komt als ondernemer zodat je de gewenste resultaten behaalt met jouw onderneming.

Toen ik in 2014 muurvast zat in mijn zakelijke leven en niet wist hoe ik eruit moest komen zijn het de coaches én de boeken over persoonlijke ontwikkeling geweest die me daar stap voor stap weer uit hebben gehaald. Eigenlijk kan je het vergelijken met sporten. Iedereen kan sporten, en iedereen kan daar vandaag mee beginnen. In je eentje kom je tot een bepaald niveau maar een coach helpt je verder vooruit.

Als je naar een volgend niveau wilt in je sport dan is het cruciaal dat je weet hoe je dat kunt doen en volgens welke juiste stappen. Je wilt technieken leren om versneld te verbeteren. Met ondernemen is het net zo. Iedereen kan starten. Je kan vandaag besluiten ondernemer te worden. Dan start je en kom je in een bepaalde periode tot een bepaald niveau. Om als ondernemer te groeien en je bedrijf naar het volgende niveau te brengen is een business coach een musthave.

Want wat als jouw dromen verder reiken? Wat als je een toekomst voor je ziet met grootste doelen? Wat als je altijd hebt geweten dat er meer in je zit, dat je voor meer op deze wereld gezet bent? Dat knagende gevoel dat je zeker weet dat dat zo is, maar dat je bij god niet weet hoe je daar moet komen.

Dat is het punt waarop een business coach je inzichten gaat geven en technieken gaat aanreiken waardoor je door de tunnel het licht gaat zien.

Het eerste jaar volstond bij mij met de gratis adviezen die ik tegen kwam via blogs, video’s, maar ook audio’s. Oftewel van alles wat ik maar via het internet kon luisteren en wat me verder hielp in mijn zoektocht. Maar na een jaar was ik weer toe aan een niveau verder.

Inmiddels ben ik heel wat trainingen en mentors rijker en groeit mijn business dagelijks qua volume maar ook qua ideaal bedrijf. Want wat voor mij een ideaal bedrijf is is dat voor jou niet. Datzelfde geldt ook voor geluk en succes. Iedereen geeft daar zijn eigen invulling aan.

Be a student, don’t be a follower.

Dit is een populaire quote van Jim Rohn die echt bij me is blijven hangen.

Dus pak uit ieder boek, uit iedere video, van iedere coach of mentor wat bij jou past. De rest laat je links liggen.

Hoe vind je een goede coach?

Ik denk dat je dat puur op gevoel mag doen. Ten eerste moet je een klik voelen, moet je de energie die jouw business coach overbrengt fijn vinden. Bovendien moet het duidelijk zijn dat de coach verder is in haar/zijn business dan jij. Dat hoeft niet mijlen ver te zijn, als iemand maar de code heeft gekraakt en jou kan laten inzien hoe jij jouw code kraakt.

Voor mij was de frustratie in mijn vorige bedrijf het feit dat we niet gevonden werden op het internet. Dat onzichtbaar zijn stoorde mij elke dag meer en zo is mijn enorme honger naar Online Marketing ontstaan.

Herken jij je in de volgde 5 stellingen?

1. Je hebt het gevoel dat je vast zit

2. Je haalt op dit moment niet alles uit je business of je leven wat erin zit

3. Je bent o.a. ondernemer geworden mede vanwege vrijheid. Alleen ervaar je geen vrijheid en onafhankelijkheid.

4. Je hebt geen focus

5. Je doelen zijn niet helder

Als je je gaat focussen op wat voor jou belangrijk is dán pas ga je resultaten behalen:

  • Zorg dat je een duidelijk doel hebt en een duidelijke strategie.
  • Vage doelen leiden tot vage resultaten
  • Kijk goed naar je activiteiten. Welke leveren geld op en welke niet
  • Van welke onderdelen in je business wordt jij zielsgelukkig? En welke niet?
  • Neem afscheid van dingen die niet bij je passen
  • Wat is voor jou belangrijk in je privéleven
  • Stop met het maken van halfzachte keuzes
  • Volg een duidelijke strategie

Als je dit soort heftige beslissingen gaat nemen, is een het handig om de het volgende te onderhouden.

Knopen doorhakken, opschalen wat werkt en weg strepen wat niet werkt?

Dan pas kan je een bedrijf en een leven creëren waar jij als mens gelukkig van wordt. Je kan NU meteen aan de slag met alles wat ik je zojuist verteld heb, zoals ik zei ik heb de switch in mijn leven zelf gemaakt met behulp van de “free stuff” en ben ook begonnen met dit soort kleine doorbraken. Echter de grote doorbraken en wat mij fuel gaf waren de coachingstrajecten. Jezelf omringen met mensen die net als jij grootste doelen hebben is van groot belang om ze ook daadwerkelijk te halen.

Succes is het natuurlijke gevolg van het consistent toepassen van basis principes

Een business coach of mentor kan je helpen met je ontwikkeling als ondernemer. Heb jij behoefte aan begeleiding dan kun je ook mij benaderen voor een persoonlijke strategie sessie of kom naar één van onze live dagen waarop we met een selecte groep ondernemers aan de slag gaan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen