5 sales tips en 3 tricks voor meer klanten en bedrijfsgroei
11 september 2018 

5 sales tips en 3 tricks voor meer klanten en bedrijfsgroei

Deze blog is echt iets voor jou, voor als jij beter wilt worden in het krijgen van klanten of je bent net gestart en je wilt simpelweg je eerste 10 klanten. Ik deel tips waardoor jij direct aan de slag kunt om jouw targets te behalen.

Doe gratis werk
Allereerst wil je vooraf al dit advies geven. Doe gratis werk als je nog geen klanten hebt. Uiteraard in ruil voor een review op je webpagina of FB pagina. Hiermee creëer je online bekendheid en bouw je betrouwbare referenties op.

Vertel duidelijk wat je aanbiedt
Dan ten tweede wees crystal clear over je bedrijf. Zorg ervoor dat je in 1 zin tegen iemand kan zeggen wat je doet en op een manier dat de ander snapt wat je doet. Het is essentieel om een goede introductie pitch te hebben. Zo kun je de aandacht trekken van potentiële klanten. Wees uber duidelijk over hoe jij je geld verdient en welke waarde je levert, zodat als mensen het over jou hebben tegen potentiële klanten dat ze goed kunnen uitleggen wat je doet. Zorg dat jij je levende uithangbord bent van wat je doet.

5 sales tips

Vervolgens geef ik je nu dé 5 sales tips waarmee jij sales kan gaan maken, deals kan gaan closen. Luister, dit is het harde werk, dit is waar je supergoed in moet worden. Als je DIT kan dan heb je een serieuze kans dat je bedrijf een succes wordt. Master je dit niet? Dan blijf je gemiddeld. Dus pak pen en papier en here we go:

Tip 1: Werk aan je financiële mindset
Op welk inkomens niveau zit je nu? En op welk inkomens niveau wil je te zitten?
Het ontwikkelen van een money mindset is essentieel. Dit is de basis die jou zelfvertrouwen geeft om het uurtarief te vragen wat je waard bent. Dit geldt uiteraard ook voor producten. Vaak hebben ondernemers moeite om hun toegevoegde waarde in te schatten, een goede money mindset kan je hierbij ondersteunen. Alle grote namen die praten over meer omzet maken en klanten binnen halen zeggen dit. Get your mindset right.

Tip 2: Ga bellen
Veel ondernemers bevriezen bij dit idee. Zelf heb ik dat jaren ook gedaan. Maar bellen is nog steeds dé manier om snel aan sales te komen. Leer hoe je telefonisch moet verkopen maar met name hoe je moet closen, leer een deal te closen. Er zijn vele boeken, video’s en trainingen waardoor je beter gaat verkopen. Het leren van goede verkoop vaardigheden is belangrijk en het investeren waard. Vooral telefonisch verkopen is waardevol, omdat je op een persoonlijke manier de klant kunt benaderen. Voor je gaat leren verkopen, verkoop je product of dienst eerst aan jezelf. Als jij niet gelooft in wat je doet, dan gaat het je niet lukken.

3 tricks voor telefonisch verkoop:
Trick 1: Dat zijn wees het altijd eens met je klant.
Trick 2: Als jij al weet wat hun bezwaar is dan benoem jij dat eerder, zodat dat niet meer kunnen zeggen.
Trick 3: Leer door te vragen.

Zo kom je tot een diepere kern in het brein van je prospect en dat is waar hun emotie zit. Kopen doe je op emotie. Dus vraag wat vind je belangrijk, en wat nog meer? En wat nog meer? Kan je nog 2 dingen noemen?
En waarom vind je dat belangrijk, en waarom nog meer? Kan je nog 1 ding noemen waarom je dat belangrijk vindt? Dan kan je vervolgens opsommen wat zij allemaal belangrijk vinden en dat samenvatten in je pitch.

Tip 3: Doe een follow up
Daar zit het geld in. 25% van de verkopers belt maar 1 keer en dit terwijl je in een opvolgend gesprek de close kunt doen.
En hier komt je financiële mindset uit punt 1 om de hoek kijken, want de follow up is niet leuk, het is moeilijk. Maar als jij je doel helder hebt, als jij die sale wilt dan ga je wel.

Tip 4: Zorg dat je een mix hebt van verschillende manieren van je prospect vangen.
Het is niet meer OF bellen OF een sterke social visibility. Nee het is én social media, én bellen, én live ontmoeten én goed vindbaar en zichtbaar op internet zijn en niet te vergeten aanbevelingen, En als je net start hoef je hier niet van te schrikken. Zorg dat je zo snel mogelijk je eerste sale maakt. Dat is je doel. Nog voor je website en je visitekaartjes. En deze mix bouw je stap voor stap uit.

Tip 5: BLIJF leren.
Loop je vast? Vind je het moeilijk? Lezen, leren, lezen, leren. IEDEREEN kan dit leren,sales.
Niemand wordt als verkoper geboren. Zorg dat je jezelf ontwikkeld. Er veranderd zoveel, zo snel. Zorg dat je bij blijft. Het is echt niet zo dat een ander beter is dan jij in verkopen. Ze hebben simpelweg vaker geoefend en meer geleerd.
Ik hoop echt dat je deze tips in je dagelijkse leven gaat inzetten. Want sales is een dagelijkse activiteit. Plant dagelijks zaadjes voor sales zodat je later kunt oogsten.

Mocht je het lastig vinden om deze stap te zetten en weet je niet zo goed waar je moet beginnen, dan help ik je graag tijdens een 1 op 1 sessie of tijdens mijn live events. De eerst volgende event is de Groei Factor Live op 14 september in Amsterdam en duurt een hele dag. Ik werk op deze dag intensief met een groepje ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. De details zijn hier te vinden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen