Stop met excuses! Start vandaag nog!
24 september 2018 

Stop met excuses! Start vandaag nog!

Herken je dit bij jezelf? Je wilt niks liever dan resultaat boeken in je leven en je WEET dat het erin zit maar op één of andere manier komt het er maar niet uit.

Ik wil je graag een verhaal vertellen van een jongen van 17 die vader werd.

Hij was creatief en humoristisch maar door de enorme verantwoordelijkheden voor zo’n jonge jongen voelde hij zich gedwongen tot baantjes in onder andere de spoelkeuken van een restaurant om zijn piepjonge gezin te onderhouden. Diep van binnen wist hij dat hij tot veel meer in staat was dan die spoelkeuken en de caravan waar hij in woonde maar hij hield zich klein.

Terwijl hij zijn leven leidde als jonge vader had hij een droom, die droom had hij altijd al gehad. Hij wilde filmmaker worden. Maar dat leek een doel zo ver verwijderd van zijn eigen leven.

Tot hij op een dag iets in zijn handen kreeg waarmee hij zijn vorm van creativiteit kon uiten. Een videocamera. Nu lijkt in een video camera in onze tijd van smartphones de normaalste zaak van de wereld maar in 1998 was dat heel anders. Zijn creativiteit begon te stromen en hij startte. Hij filmde alles maar dan ook alles wat hij maar kon en waar hij maar voor gevraagd werd.

Zijn zoontje, verjaardagsfeestjes, huwelijken alles waar hij voor gevraagd werd filmde hij.

Die start van het uiten van zijn creativiteit in film zorgde voor een enorm uitdagende weg. Een weg die hem naar filmfestivals en een eigen serie op HBO opleverde. Doelen die je als jonge filmmaker blij zouden moeten maken, maar dat deed het niet. Hij voelde zich nog steeds als een vreemde in andermans wereld.

Maar de wereld om hem heen veranderde en op een dag realiseerde hij zich dat alle redenen waarom hij dacht dat hij filmmaker wilde worden voor hem niet meer telde. Hij wilde geen awards, hij wilde niet op festivals staan, hij wilde geen rode lopers, hij wilde geen bioscoopzalen vullen. Hij wilde zijn eigen verhaal vertellen aan een veel groter publiek.

En zo startte hij zijn youtube kanaal wat een ticket bleek naar zijn uiteindelijke plek als filmmaker in deze wereld.

Ik heb het al vaker over hem gehad maar Ceisey Neistat is een filmmaker en youtuber uit New York en in mijn ogen iemand die zijn droom volledig naar zijn eigen hand heeft gezet.

Kies voor je droom!

Jouw dromen zijn er niet voor niets, het is je ziel die zich wil ontwikkelen en jou als persoonlijkheid nodig heeft dat te helpen creëren. Als die twee samenwerken, je ziel en je persoonlijkheid? En ze zitten op 1 lijn, dan ben je in staat zulke mooie krachtige dingen neer te zetten.

Maar dit betekent wel dat je goed moet luisteren, dat je moet blijven leren. Vallen en weer opstaan en weer doorgaan.

Wat is jouw droom, je missie? Wat is dat altijd al geweest? Misschien zie je wel een einddoel maar geen pad. Een einddoel kan een heel krachtig beeld zijn om vanaf vandaag naartoe te lopen.

Heel erg veel mensen vergeten hun droom in de loop van de jaren, maar zijn onderhuids niet tevreden met hun dagelijks leven. Herken jij dit? Ga dan eens terug en stel je zelf de volgende vragen:

  • Waar droomde je van toen alles nog mogelijk was? Toen je 16 was?
  • Waar ben je goed in? Waar krijg je van nature altijd al veel complimenten over?
  • Hoe zie je jezelf? Alleen, met een team? Binnen, buiten in een winkel in een kantoorpand, thuis?
  • Hoe werk je? Online of met je handen?

Door te luisteren naar jezelf kan je vandaag nog starten met het volgen van jouw droom. Gewoon starten. Volg je nieuwsgierigheid en interesses.

Naast je baan, naast je gezin of naast je huidige bedrijf. En stapje voor stapje ontwikkel je dat nieuwe pad. Jij hebt de vrijheid in dit land om te doen wat je wilt.

En is dat makkelijk? Nee natuurlijk niet. Als het makkelijk zou zijn dan was iedereen geziljonair. En heb je de zekerheid tot succes? Nee natuurlijk niet. Maar oud en bejaard zijn met het besef te leven dat je het had KUNNEN proberen lijkt mij een stuk frustrerender dan het in ieder geval gedaan te hebben. Dus ik wil je uitdagen om je droom te achtervolgen!

Begin vandaag nog!

De eerste stap waarmee je zou kunnen beginnen is, sta dagelijks een uur eerder op en focus je je persoonlijke ontwikkeling en werk aan je droom.

Verzin geen excuses en heb de moed om iedere dag voor je droom te kiezen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen