9 Tips om van denken jouw kracht te maken
17 juli 2018 

9 Tips om van denken jouw kracht te maken

De richting én de uitkomst van je leven begint in je hoofd. Wist je dat er dan er eigenlijk maar 1 ding van belang is? Wat je denkt, stuurt je.

Oftewel zoals de bekende uitspraak van Buddha:

What you think, you become.
What you feel you attract and what you imagine you create.

En niet alleen buddha heeft dit gezegd, als je de geschiedenis induikt zijn er talloze namen te vinden die dit op één of andere manier gezegd of geschreven hebben.
Het is dus ook niet nieuw maar oude wijsheid.

Jezelf tijd gunnen om na te denken, geeft veel rust en ruimte om helderheid te krijgen in je diepste gevoelens en verlangens.

Hoe kun je een moment creëren om stil te staan bij de richting van je leven?

Tip 1: Neem de tijd om over mindset te leren

Over mindset en de kracht van je brein zijn talloze boeken geschreven,. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren wie voor mij hét grote verschil heeft gemaakt in mijn denken dan is het Jim Rohn. Natuurlijk is hij niet de bedenker van zijn theorieën. Zijn leraar was Earl Shoaff, en een bekende leerling van Jim Rohn is Tony Robbins. Als je dieper in de geschiedenis graaft kom je er eigenlijk achter dat de principes hetzelfde zijn en in deze tijd ook toegepast kunnen worden.

Tip 2 : Wees open en eerlijk naar jezelf toe

Mensen hebben de neiging excuses te zoeken en te bedenken als er een facet in hun leven niet lekker loopt. Ik dacht dat ik niet zo was, maar ik kreeg keihard een bord voor mijn neus die me deed inzien dat dat dus wel zo was. Het is daarom heel belangrijk om eerlijk en open naar jezelf te zijn. Alleen dan kun je jezelf verbeteren en veranderen.

Tip 3: Neem je eigen verantwoordelijkheid

Nadat je open en eerlijk bent naar jezelf toe, moet je ook de verantwoordelijkheid nemen om te realiseren dat alles in je leven zoals het nu is door je eigen doen en laten komt en jij de manier hoe jij handelt het verschil maakt.

Tip 4: Weet waar je heen wilt

Vervolgens is het van groot belang dat jij weet waar je heen wilt. Als je geen specifiek doel hebt, zakelijk of persoonlijk, dan kan het wél een gevoel zijn.  Om er achter te komen wat je verlangens zijn is het essentieel om vragen te stellen, zoals: Hoe wil je je voelen over 5 jaar? Met wie wil je je omringen? Hoe wil je eruit zien qua fitheid? Wat wil je doen zakelijk gezien? Wat voor inkomen wil je?

Tip 5: Vertrouw op jezelf en geloof dat je kunt

Je moet jezelf vertellen dat alles wat je wilt bereiken ook daadwerkelijk kan. Je kan dit opschrijven als een lang verhaal of je maakt er simpelweg 1 zin van die je mantra wordt zoals, “Elke dag wordt ik beter en sterker”.Het diepgewortelde geloof dat je het KAN moet je trainen. Er kan geen ruimte zijn voor twijfel.

Tip 6: Doe wat je moet doen

Als vierde moet je handelen matchen met je wensen en doelen. En dit is iets waar je dagelijks beter in kunt worden. Discipline en kleine dagelijkse handelingen spelen allemaal mee in je resultaat over 5 jaar.

Om je een voorbeeld te geven. Als je jezelf voorneemt om dagelijks 10 minuten te gaan lopen en je houdt jezelf hier niet aan, dan loop je al snel ‘achter’ op je planning. Als je op meerdere dagelijkse handelingen ‘achterloopt’ tel deze punten dan maar bij elkaar op en zie het min resultaat over 5 jaar.

Tip 7: Denk aan het eindresultaat

Als je je voorneemt vroeg op te staan maar in plaats daarvan ga je meerdere keren op de snooze knop van je wekker drukken dan begin je de dag al dat je achterop de feiten ligt. Denk als je uit je bed moet springen aan het eindresultaat. Niet aan het huidige moment, want in het huidige moment wil je nog even blijven liggen.

Tip 8: Begin stap voor stap

En dit is misschien wel het belangrijkste. Pak eerst 1 ding aan, tot het een gewoonte is en dan begin je aan het volgende. Wil je gezonder leven? Begin simpelweg met een appel per dag en iedere dag een wandeling. Het idee is dat je start en dat je het leuk begint te vinden dat je aan dit pad bent begonnen en dat geeft een boost van energie dat je gemotiveerd bent om extra stappen te nemen.

Tip 9: Houd het realistisch

Stel realistische doelen maar wel met een hoog einddoel in zicht. Droom groots, zodat je extreem trots bent op jezelf als je het bereikt. Maar wees wel realistisch en hou hierbij rekening mee met je startpunt, de tijd en de inspanning die er voor nodig is. Je kunt geen six pack kweken als je daar niet de nodige inspanning voor doet.

Ik hoop dat ik je met deze 9 tips geholpen hebt om van denken jouw kracht te maken. Het gaat niet in 1 keer, maar het is een proces van proberen en obstakels overwinnen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen