Miracle Morning, mijn ervaring met een nieuwe ochtendroutine
18 maart 2017 

Miracle Morning, mijn ervaring met een nieuwe ochtendroutine

Mijn ervaring met Miracle Morning, hoe mijn leven is getransformeerd door de ochtenden te verbeteren.

Hoe zien jouw ochtenden er uit? Hou jij er een ochtendritueel op na?  Van nature ben ik nooit echt een ochtendmens geweest. Dat is met de komst van 3 kinderen uiteraard wel wát veranderd. Maar ik sprong nooit echt zo mijn bed uit zeker niet in de winter.

 

Verander je leven, begin met je ochtend.

Toen ik begin 2015 besloot mijn leven aan te pakken is het eerste waar ik mee ben begonnen, eerder opstaan. Als je je leven wilt veranderen en je begint met je ochtenden dan zorgt er voor dat je de dag frisser én georganiseerder begint. Maar dat vroegere opstaan ging in 2015 nog niet gepaard met een ritueel.

Nu hoor en lees ik uiteraard regelmatig dat highly successful people bijna altijd wel een speciaal ochtendritueel hebben, en ik merk dat mijn behoefte naar een krachtige ochtend die me een flinke energy boost geeft, groeide.

Waar je aan denkt, dat trek je aan.

In de laatste kindervakantie werkte ik steeds ’s avonds (of eigenlijk ’s nachts) wat langer door om ’s morgens wat langer uit te slapen dan normaal. En je zou kunnen denken: ‘dat is toch lekker?’
Maar het deed mijn energielevel eigenlijk geen goed.

Dus besloot ik dat ik na de vakantie weer zou starten met vroeger opstaan maar dan dit keer mét een mooi ochtendritueel. Idealiter, had ik bedacht, moet ik een uur eerder opstaan dan de kinderen zodat ik wat dingen voor mezelf kan doen zoals bewegen en andere dingen.

Ik geloof niet in zoiets als toeval maar ik geloof wel heel sterk in het universum en de wet van de aantrekkingskracht. En zo verbaasde het me dus ook niets dat ik 2 dagen voor het einde van de vakantie via Youtube op een interview terecht kom met Hal Elrod, de auteur van het boek Miracle Morning. Behalve dat hij een hele leuke entertaining gast is heeft hij nogal een inspirerend verhaal.

Hal Elrod, zijn verhaal:

Nadat Hal Elrod zijn tienerjaren als redelijk gemiddeld heeft doorgebracht besluit hij als jongen van 20 in zijn baan als verkoper dat hij een ‘achiever ‘wil worden en dat maakt hij waar. Hij verslaat alle sales records in zijn eerste 10 dagen dat hij werkzaam is bij zijn werkgever waarna hij een speech mag geven bij zijn bedrijf waarvoor hij een staande ovatie krijgt.

In de rush van die speech en ovatie rijdt hij naar huis over de snelweg en wordt frontaal aangereden door een dronken automobilist die aan het spookrijden is. Door de botsing ligt hij volledig in puin, ze zijn een uur bezig om hem uit zijn auto te zagen en als hij eruit komt bloed hij leeg en is hij 6 minuten klinisch dood. Ze weten hem weer bij te brengen en hij overleeft de ramp. Na 6 dagen komt hij uit zijn coma en krijgt te horen dat hij waarschijnlijk hersenbeschadiging heeft en dat hij nooit meer zal kunnen lopen.

Hij besluit dat dat zijn lot niet kan zijn en richt al zijn aandacht op herstel en miraculeus is dat wat er gebeurt. Hij overleeft niet alleen dit drama, hij kan zelfs redelijk snel weer lopen en hersteld nagenoeg volledig.

Zijn verhaal geeft zijn carrière een boost en hij wordt succescoach, en met succes. Het ging goed met hem. Na net een nieuw huis en zijn eerste droomauto te hebben aangeschaft ging het in 2008 mis met de Amerikaanse economie. Wat voelde als overnight gebeurde in een half jaar tijd, waarin hij alles verliest aan materiële waarde en niets meer kan betalen, laat staan sporten…

Tips om je business er weer bovenop te krijgen

Door deze financiële malaise voelde hij zich een half jaar lang zwaar in de put en het ergste is… Hij durfde niemand te vertellen over zijn situatie want Tja hij is een SUCCES coach …

Tot zijn vrouw op een dag tegen hem zei: “waarom bel je je zakenvriend John niet op. Je kan hem je hele verhaal vertellen. Hij kan je vast wat tips geven hoe je je business hier weer bovenop krijgt en hoe je weer kan gaan beginnen met geld verdienen”

Dus dat deed hij en stortte zijn hart uit over zijn zakelijke misère en vraagt: “Ok, wat moet ik doen? Ik zit hier met mijn laptop klaar. Zeg me welke stappen moet ik zetten om er weer bovenop te komen om weer geld te gaan verdienen, ik doe ALLES wat je zegt.”

Waarop John vraagt: “Heb je wel elke dag gesport ?”

WAT?? Gesport? Is dit een grap?? Wat heeft dat te maken met alles wat ik je net verteld heb?

Waarop John zegt: “Nee ik ben serieus. Als je depressief bent maar je sport niet…. Als je geen bloed en zuurstof naar je hersenen stuurt, waardoor er endorfine vrijkomt.. Als je jezelf niet in een fysieke en emotionele piek staat zet nog vóór je gaat werken?
Dan ben je niet optimaal effectief.”

Vervolgens vroeg John: “lees je boeken?”
“Nee.”
“Ok dus je leert geen nieuwe dingen zodat je nieuwe strategieën kan toepassen?”

Hij zei: “als ik jou was dan zijn er 2 dingen die je huidige situatie kunnen veranderen sneller dan dat jij het voor mogelijk houdt. Ga rennen. Iedere morgen. Al is het maar 10 minuten. Zorg dat je bloed stroomt. Dan denk je helderder. Je maakt betere beslissingen.

En tijdens het rennen, luister naar een audio boek. Een zakelijk audioboek. Of lees meteen NA het rennen midden als je in die piek staat zit. Als je dit doet dan leer je nieuwe dingen over hoe dit te overleven.”
Waarop Hal zegt. “John ik haat rennen.”
Waarop John vraagt: “Wat vind je erger? Rennen of je huidige situatie?”

Dus de volgende ochtend pakt Hal met grote tegenzin zijn gympen en Ipod, denkende: ‘dit is BELACHELIJK. Ik moet GELD verdienen. Niet rennen!!!’

En na 2 minuten rennen hoorde hij deze quote van Jim Rohn:

“Your level of succes will seldom exceed your level of personal development because succes is something you attract by the person you become.”

En hij stopte met rennen en dacht. Ik doe dat niet, ik besteed niet dagelijks tijd aan mijn persoonlijke ontwikkeling om de persoon te worden wie ik wil worden of om de resultaten aan te trekken die ik wil behalen.

(ik luisterde overigens ook Jim kort nadat ik had besloten mij leven aan te pakken. Luister naar Jim Rohn, hij is goed!!).

Google is je vriend

Dus ging hij na het rennen naar huis om onderzoek te doen (oftewel googelen ;-)) wat de meest succesvolle mensen doen om hun persoonlijke ontwikkeling te voeden. Hij kwam op een lijstje van 6 dingen uit maar dacht hij, ik kan nooit alle 6 doen, daar heb ik geen tijd voor. Dus op welke van de 6 heb je de hoogste return on investment?

Daar kwam dus geen goed antwoord uit want het lag eraan aan wie je het vroeg.

Ray Dalio, een miljardair met ’s werelds grootste hedge fonds zegt dat zijn nr. 1 sleutel tot zijn financiële succes mediteren is. Financieel succes door mediteren? Hal dacht dat mediteren iets zweverigs was. Wat blijkt? De meeste CEO’s uit een lijst van fortune 500 zweren bij mediteren. Wat zijn paradigma volledig verschoof. Hij wist niet dat mediteren je brein dagelijks in een piek staat kan zetten. Vervolgens zegt Will Smith dat afformaties zijn sleutel tot succes zijn, Richard Branson zegt dat sporten zijn sleutel tot succes is.

Dus wat is nou de beste? Hij kon niet kiezen.

Dus dacht hij wat als ik ze nou toch alle 6 doe? De meeste mensen die ik lees doen er 2 of 3. Alle 6 zou echt de master zijn toch? Dus hij zette zijn wekker voor de volgende dag om 5 uur in plaats van 6 uur. En zocht op internet, hoe mediteer ik, hoe doe ik afformaties en hij pakte een journal.

De volgende ochtend werd hij superenthousiast wakker, zin om te beginnen aan een deel van zijn nieuwe leven dat nooit meer terug zou gaan naar het oude.

Naar eigen zeggen deed hij het vreselijk slecht die ochtend maar was hij charged en vast besloten nooit meer anders te doen en daar is dit boek Miracle Morning uit ontstaan!

Kijk hier video 1 uit een serie van 2 die ik over Miracle Morning maakte:

Miracle Morning, de theorie

Goed, de theorie van het boek Miracle Morning in het kort is dat je ’s morgens begint met een krachtig ochtendritueel. Tijdens dit ritueel zijn er 6 acties die je onderneemt. De eerste letters van deze acties vormen samen het woord SAVERS. Dus:

S Silence (bijvoorbeeld mediteren)
A Afformations
V Visualisations
E Exercise
R Read
S Scribe (oftewel schrijven/journalen)

Wat je doet door de dag op deze manier te starten is dat je je plannen, je brein, het universum, je fitheid, je gezondheid. Eigenlijk ALLES in het werk stelt om de doelen die je jezelf stelt ook succesvol gaat bereiken.

In principe adviseert Hal een uur, maar hij geeft ook toe dat hij in drukke tijden hier zelf ook soms niet aan toe komt dus is er ook een supersnelle sessie, de 6 minuten MM. En uiteraard ben je vrij te experimenteren!

Er is een community opgericht en een website met allerlei aanvullende downloads, alles om je te helpen dit succesvol te gaan doen.

Ik raad het boek iedereen aan die ambitieus is of naar het volgende level wil met haar/zijn persoonlijke of zakelijke leven, ook al geef ik eerlijk toe dat het mij niet meevalt dit ritme erin te krijgen.
Maar als ik het doe, voel ik me echt “charged” ’s morgens, en dát voelt fantastisch!

 

Kijk hier video 2 uit een serie van 2 die ik over Miracle Morning maakte met hierin mijn ervaringen na 30 dagen:

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar je mening! Heb jij Miracle Morning al gelezen of was je tot op heden niet bekend met de theorie? Let me know in de reacties onder dit blog!

Wil jij ook het boek aanschaffen? Als je een krachtige start van je dag wilt is dit een echte mustread. Bovendien zoals ik al zei krijg je er talloze downloads bij om het tot een succes te volbrengen!

Via deze link kan je het boek aanschaffen: Miracle Morning

 

Over de schrijver
laetitia
Door

laetitia

op 06 Jun 2017

boeiend onderwerp en je brengt het heel enthousiast.

Miranda de Groot
Door

Miranda de Groot

op 06 Mar 2018

Ik herken me heel erg in je verhaal. Ik was zelf ook op zoek naar een soort modus waarin het beste uit de dag kon halen, zeker nu als ondernemer. Af en toe ben je toch best eens de flow kwijt. Het boek kwam bij mij ook voorbij en greep me meteen. Zijn verhaal is erg inspirerend en gaf me precies de tools om ermee aan de slag te gaan. Het lukt me niet altijd om op tijd op te staan, maar ik merk wel hoe groot het verschil in energie is als ik het doe en dat maakt wel dat ik er mee door blijf gaan.

Liesbeth Besamusca
Door

Liesbeth Besamusca

op 06 Mar 2018

Hi Miranda, ook herkenbaar wat jij zegt. Het lukt mij ook niet altijd. Soms zit ik weken wel in een goede flow. Het verschil in energie op de dagen dat het me lukt er vroeg uit te springen is enorm! Ik blijf fan!! ;-)

Reactie plaatsen