Productiviteit verhogen. Dat doe je gemakkelijk met deze 7 tips!
12 december 2017 

Productiviteit verhogen. Dat doe je gemakkelijk met deze 7 tips!

Vraag jij je ook wel eens af hoe productief jouw (werk)dagen zijn? Productiviteit verhogen is iets dat ik erg belangrijk vind.

Na heel wat probeer en testwerk mijner zijde ben IK erachter gekomen dat productieve effectieve dagen hem niet zitten in het ‘moment suprême’…

Nope. Voorbereiding is écht het halve werk.

Dus plannen en organiseren eerst en dan volgt productiviteit eigenlijk als een mak lammetje. Wat je hiermee doet is je in feite vooraf schrap zetten tegen uitstelgedrag. Een type gedrag dat we allemaal kennen maar dat we kunnen missen als kiespijn.

 

Ben ik dan altijd mijn productiviteit aan het verhogen?

Ik ben er wel altijd mee bezig te verbeteren. Maar nee het lukt mij ook niet altijd. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik powerwoman ben achter mijn MacBook. Helaas… ook ik ben slechts een mens. MAAR als ik niet lekker in de flow zit met mijn productiviteit? Dan is het gegarandeerd zo dat ik me niet aan onderstaand lijstje heb gehouden. Het nadeel van mens zijn is namelijk dat er dingen gebeuren in je leven waardoor je het touwtje soms even moet laten vieren. (zeker met een gezin naast je met drie kinderen ;-)). Dingen als een ziek kind dat bij je in bed kruipt en ik dan toch echt niet als een “iron lady” om 5 uur uit mijn bed spring. Dingen als je maandelijkse geneuzel. Dingen als familieverplichtingen waardoor je weekend net even anders verliep en dus je voorbereiding & start van je week niet zo mooi gepland verliep als dat je had gewild. En hiermee is dit dus niet het ‘zoveelste’ rijtje opsommingen van leuke ideetjes. Nee dit zijn mijn keiharde test resultaten om je productiviteit te verhogen.

Als je dit doet? Wow dan gaat je productiviteit door het dak!

 

Tip 1. Maak een weekplanning.

Plan je week van te voren in. Maak op vrijdag einde dag of in het weekend al een grove schatting van wat er de komende week moet gebeuren. Dan kan je brein zich voorbereiden op: “what’s yet to come”.

 

Tip 2. Bereid je dagen voor met een ochtend routine.

Geloof het of niet. En ik heb dit “af & aan” verschillende periodes getest. Maar vroeg opstaan met een ochtendroutine geeft zo’n enorme BOOST aan je dag. Heerlijk om te voelen hoe je ‘s morgens als één van de weinigen al op bent én al bergen verzet hebt tegen de tijd dat de meesten achter hun bureau kruipen. Op maandag ochtend maak ik een gedetailleerde weekplanning aan de hand van de grove lijst van voor/tijdens het weekend.

 

Tip 3. Reserveer blokken tijd voor de belangrijkste onderdelen in je business.

Oftewel, wat levert geld op? Wat wil je heel graag creëren in je leven dat hét verschil gaat maken? Maak daar een prioriteit van.

Als je hier geen aparte tijd voor reserveert dan slokken de dagen je op en ben je binnen mum van tijd weer een half jaar verder zonder je dromen te realiseren. Door je productiviteit te verhogen, creëer je ruimte voor je dromen, dus…Plan het in!

 

Tip 4. ZET het internet uit!

Dit is misschien wel het belangrijk punt van dit overzicht. Als jij durft te doen wat de massa niet durft. Dan ben je al meer succesvol in het behalen van je doel naar hogere productiviteit dan 90% van de werkende bevolking.

In aflevering 25 van #girlwithavision heb ik het over Internet fasting.

Kijk de video. Die tips alleen al gaan je LETTERLIJK uren opleveren.

Tip 5. Eet andere voeding

Ok ik heb me nog niet eerder over voeding uitgelaten omdat voeding niet mijn ding is om te promoten. Echter kom ik er steeds vaker achter dat voeding één van de belangrijkste (en ondergewaardeerde) onderdelen is om meer succesvol te worden, minder slaap nodig te hebben en dus ook productiever te zijn. Voeding als brood, koek en andere koolhydraat rijke of zoete voeding zijn slopend voor je energie level. Probeer je suiker spiegel gelijkmatig te houden. Dan kan je veel langer en fitter door werken. Tips over een betere voeding gerelateerd aan energie vond ik onder andere in deze praktische video van Jesse van der Velden:

Tip 6. Drink water

Heb je regelmatig het gevoel dat je moe bent of weinig energie hebt? Ooit hoorde ik Tony Robbins over het boek van Dr. Batmanghelidj. Water, het goedkoopste medicijn. Dit is op zijn zachts gezegd zo’n superbelangrijk onderdeel waar je veel te weinig over hoort en leest. Behalve dat water je energie geeft, spoel je ook letterlijk je kwalen door de plee! En dit gaat niet over de welbekende 2 liter per dag, maar om 3 tot 4 liter per dag. Je weet niet wat er gebeurt met je energie als je dit gaat doen!

 

Tip 7. Beweeg!

De welbekende middag dip?

Ga naar buiten, ga lopen, zet een mini trampoline neer, ga touwtje springen. Het maakt niet uit wat, als je maar beweegt. Beweging zorgt voor meer zuurstof in je hersenen en dus creativiteit en nieuwe ideeën.
De vrijheid om door de dag heen te kunnen bewegen ervaar ik als ondernemer als een groot goed.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te bedenken om je productiviteit te verhogen. Maar dat zijn in mijn ogen ‘randvoorwaarden’. Deze 7 KERN tips zijn simpelweg de pijlers van een succesvol leven. Als je dit consistent gaat doen, ten opzichte van een gemiddeld ritme, dan weet je niet wat er gebeurt met je resultaten. Gegarandeerd.

 

Laat even weten in de reacties hieronder welke van de 7 tips jou het meest gaan helpen.

Voor mij zijn punt 2 en 4 dé meest impactvolle toevoegingen in mijn leven geweest.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen