Verbeter jezelf, voeg Glamour toe aan je werk en aan alles wat je creëert.
30 november 2016 

Verbeter jezelf, voeg Glamour toe aan je werk en aan alles wat je creëert.

Verbeter jezelf, wat houdt dat in?

Voor MIJ houdt dat in dat ik mezelf in zoverre heb verbetert dat ik nu een blogbericht voor mijn eigen website aan het schrijven ben!

Ja ik ben al ruim 10 jaar ondernemer, en ja ik heb al eerder websites bijgehouden. Maar dit ‘beats everything’!!

De mensen die mij privé kennen weten dat ik aardig wat hobbeltjes heb moeten nemen om op dit punt te komen. En eerlijk gezegd? Ik ben behoorlijk trots op mezelf!!! (excuus voor de uitgelatenheid!! is er champagne?? 😉 )

verbeterjezelf

Where’s the Glamour?

Anyway. Een paar jaar geleden zag ik de documentaire over de making of VOGUE. En eigenlijk was dit een portret van (de gevreesde) Anna Wintour. Nu heeft deze dame op zijn zachtst gezegd een erg interessante functie en rol in de modewereld. Ongeacht wat je van haar of van mode vindt. En daar gaat mijn punt van vandaag ook niet om. Mijn punt gaat om ‘zelfverbetering‘ en ik denk dat we ervan uit kunnen gaan dat deze dame die kunst aardig begrepen heeft.

In haar werk is ze uiterst kritisch op alle producties die in ‘haar’ magazine komen, en die kritische toon is goed zichtbaar in de docu. Eén van haar uitspraken is bij mij blijven hangen, en ik hoor haar regelmatig in mijn achterhoofd als ik op het punt sta iets te maken, creëren, posten op social media en dus ook bij het vullen/maken van mijn website, en bij het schrijven van dit artikel.

Ze bekritiseerde een productie met de woorden: ‘where’s the glamour’. Nu kan ik me voorstellen dat je bij die woorden denkt, jeetje wat kortzichtig. Alsof het leven aan elkaar hangt van glamour.

Maar bij mij bleef het hangen als:
‘waar is the Edge? Waar is het gouden randje? Wat maakt het extra speciaal? En DAT is hoe ik het leven zie en benader.

Een gouden randje

Een vriendin van me zei ooit tegen me; ‘Ja maar bij jou in je leven moet altijd alles LEUK zijn’.
Een andere vriendin van me heeft ooit gezegd: ‘Jij maakt het jezelf altijd zo ingewikkeld’.

Waar het om draait bij mij is het volgende. Bij mijn (nuchtere) weten zijn we hier allemaal maar één keer. (hoe ik er spiritueel over denk is een ander punt…;-))
Haal er het beste uit, groei tot de max, doe meer dan je had verwacht dat je kon, doe aan zelfverbetering, maak de wereld een stukje mooier, ga nét even verder dan een ander, trek iemands aandacht door iets moois, bijzonders of unieks. Behandel je werk zoals je je kinderen behandeld. Met liefde maar ook een beetje streng aangezien het smeekt om grenzen.

Wat mij betreft mag het leven, je werk, en alles wat er uit je handen komt altijd mooi, verzorgd en stylistisch uitzien. Met een gouden randje, met een edge….

Met Glamour.

Ik wens je veel inspiratie toe! Liesbeth

Over de schrijver
Reactie plaatsen