Zelfverbetering, waarom ik dat zó belangrijk vind.
05 januari 2017 

Zelfverbetering, waarom ik dat zó belangrijk vind.

Zelfverbetering, waarom vind ik  dat nou zo ontzettend belangrijk? Dat komt door het volgende…

Jarenlang heb ik rondgelopen met een onvoltooid gevoel. Het gevoel dat ik niet het onderste uit de kan haalde bij mezelf. Sinds ik actief dat gevoel ben gaan voeden door het lezen van meer leerzame boeken, met het mezelf kennis bijbrengen via trainingen, opleidingen en coachingsessies… dus eigenlijk door zelfverbetering als een filter over mezelf heen te leggen, ben ik innerlijk een rustiger en een veel gelukkiger mens geworden.

Jezelf verrijken met meer kennis is key

Ik ben ervan overtuigd dat er zo ontzettend veel mensen rondlopen met een onvoldaan gevoel over hun leven en niet doorhebben dat het ZO SIMPEL is om dat aan te pakken. Ik geloof namelijk dat zelfverbetering een mensenbestaan voedt.

Het jezelf verrijken met meer kennis is namelijk onze drang naar evolutie. Steeds weer vernieuwing, steeds weer nieuwe records. Ik geloof niet dat iemand dolgelukkig wordt van het accepteren van een huidige toestand, dat gaat vervelen hoe leuk je het ook hebt. Als je uitdagingen aangaat… dát is wanneer je groeit.

Daarnaast heb nog een positief side effect ontdekt wat zelfverbetering betreft. Lange tijd had ik één hele grote angst en dat was letterlijk mijn doodsangst. Als ik daaraan dacht was het bijna ondragelijk voor me. Die doodsangsten groeiden zolang ik mijn innerlijke wens negeerde. En sinds ik op het juiste pad zit, sinds ik mezelf ben gaan verrijken met informatie en op zoek ben gegaan naar het pad dat voor me ligt uitgestippeld zijn die angsten dus ook helemaal verdwenen. Ik weet zeker zolang ik op mijn pad blijf dat ik het kennelijk beter kan verdragen dat dit bestaan eindig is. Ik denk dat mijn angsten te maken hadden met de angst ooit in een schommelstoel te eindigen met één grote bak spijt. En dit is ook één van de vragen die ik soms stel tijdens een coachingsessie.

Waarvan wil je geen spijt hebben later als je op je schommelstoel je leven overpeinst?

 

Girl with a vision

De visie die ik had over mijn droombusiness schreef ik op 12 juni 2012, hierbij een klein stukje uit mijn ‘vision’:

Ik wil een organisatie die meisjes en vrouwen informeert over het zelfstandig ondernemerschap en stimuleert om de doelen die je stelt in je leven daadwerkelijk te halen.

Het is vreemd je leven lang met een onderbuik gevoel te lopen dat je weet dat je iets gaat bereiken in de wereld. Dat je je nuttig zult maken. Dat je een carrière tegemoet gaat waarin zal blijken wat je waard bent. Maar dat je zolang niet weet wat het zal worden.

De worsteling zal me er uiteindelijk brengen. Ik weet dat een carrière waarin ik me volledig zal kunnen uiten, waar ik kracht uit kan putten, me innerlijke rust zal geven. Alleen dán zal ik kunnen accepteren dat mijn aardse leven van zeer tijdelijke aard is.  De combinatie van ondernemen én een sociaal product spreekt me aan.

Uiteraard volgde er nog een heel relaas achteraan, maar de basis was helder. En ondanks dat ik er niet meteen mee aan de slag ben gegaan heeft dit mij onderhuids toch in actie gebracht want in Jan 2015 is het roer rigoureus om gegaan.

Ik ben ervan overtuigd dat dit hem zit in de kracht van het geschreven woord. Dit bleef kennelijk aan me trekken want ik herontdekte deze tekst ergens in het afgelopen jaar 2016.

Het gaf me kippenvel. Dit is wat ik nog steeds wilde, sterker nog ik was aan het ontwikkelen wat ik in 2012 op papier had gezet en door alle nieuwe dingen die ik had geleerd zag ik er ineens ook een business model in. Heel gaaf om te mogen ontdekken hoe deze mysterieuze wereld in elkaar steekt.

Zelfverbetering als vak op scholen

Het is zo jammer dat onderwerp van zelfverbetering niet standaard op school wordt mee gegeven want het voelt zo goed en voldaan om jezelf naar een hoger niveau te tillen. Ik hoop dat ik tijdens de lange reis die ik van plan ben hiervan te maken veel mensen kan inspireren en het vertrouwen kan geven om ook te kiezen voor méér in haar/zijn leven. Door mooie boeken te delen, door mensen te interviewen die mooie succes voorbeelden zijn van hoe het ook kan en door inzichten, valkuilen en andere onderwerpen te delen.

Wat ik doe behalve mensen inspireren is ondernemers helpen met hun online marketing. Het is grappig dat het onder de loep leggen van je business verrassend veel dezelfde kenmerken heeft als eens kritisch naar jezelf kijken op zoek naar zelfverbetering. Bovendien is het mijn stellige overtuiging als je start met jezelf te verbeteren dat je carrière of je business automatisch volgen. Die kritische blik stopt namelijk niet bij jezelf en als jezelf verbeterd wordt je zakelijk ook beter.

De boodschap voor vandaag is dus. Wat je ook wilt bereiken, wat je ook wilt aanpakken in je leven…privé of zakelijk.. er is altijd een mogelijkheid. Onderwijs is de weg naar vrijheid. Dus verrijk jezelf met meer wijsheid en er zullen mooie dingen op je pad komen.

Ik heb over dit onderwerp ook een video gemaakt, als je leuk vindt kan je die kijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen